Boris werd in november 1988 opgericht door Betsie en Carlo. De eerste Boristocht werd georganiseerd op zondag 27 november langs de rivier de Hogne en de Statte, een beekje nabij Spa aan de rand van de Hoge Venen. Sindsdien ondernemen we deze tocht om de vijf jaar bij wijze van viering.

De eerste meerdaagse had plaats in Bouillon in 1991. Het was een memorabele start. De Semois was overstroomd en een storm had vele bomen ontworteld, waardoor heel wat paden versperd waren. Er kwam klimwerk aan te pas. Toch zouden nog vele meerdaagsen volgen en al snel verkende Boris ook het buitenland met meerdaagsen in Groot-Brittannië, Duitsland en Luxemburg.

In de beginjaren waren er buiten wandeltochten ook vele avontuurlijke activiteiten, zoals survivals, kanovaren, rappels, klettersteigen en zelfs speleologie. De programma’s waren, anders dan vandaag, vaak sportief en zeer avontuurlijk.

Door het succes van Boris werden er al vrij snel nieuwe gidsen aangetrokken. Maar ook de mensen achter de schermen maakten Boris groot.

Boris groeide en bloeide. Wandelen is intussen onze belangrijkste activiteit: goed voorbereide tochten over onverharde, gevarieerde paden en picknicken in open lucht. Ook het sociaal contact is voor Boris-Trekkers een reden om samen op tocht te gaan.